Дом от гранит с желязно конзолно стълбище

Оставен от admin 17/05/2017 0 Коментар/и

Метални стълби - гранит

 

Желязно стълбище заема централно място в гранитна къща, проектирана от популярния испански архитект Маркос Мигелес. Постройката се намира в малкото градче Магас де Абахо, разположено в северозападната част на страната.

 

Метални стълби - гранит 2

 

Маркос Мигелес създава къщата по молба на местна двойка, увлечена по традиционната архитектура. За построяването й са използвани огромни гранитни блокове, носещи здравина и естетичен външен вид.  „Сградата пресъздава традиционната зидария, като са включени солидни стени, осигуряващи надеждна защита за вътрешната част.“, казва Мигелес.

 

Метални стълби - гранит 3

 

От едната страна на имота са позиционирани двойна спалня и един малък гараж. От другата пък изпъкват всекидневна и кухня с големи прозорци. Цялостното подреждане на стаите е направено с цел да се следва движението на слънцето през различните периоди от денонощието. Спалнята се радва на неговия сутрешен изгрев, докато по-отворената структура на западните помещения дава възможност на светлината да достигне до всекидневната. 

 

Метални стълби - гранит 4

 

Северната фасада също е доста интересна. В нея са разположени още един гараж, перално помещение и килер. От южната страна пък има хубав изглед към елементите, заобикалящи къщата. Те включват овощна градина, малък черен път и главната улица, водеща към това място.

 

Метални стълби - гранит 5

 

Както вече споменахме, централно място в имота заема желязно конзолно стълбище. То свързва всекидневната и уникална библиотека, разположена на тавана. „Още когато направихме първите модели на този проект, ни хареса идеята за създаване на желязна платформа, която да води към върха.“, споделя още Мигелес. Прикрепването на стълбите към структурата на къщата става с помощта на ръждива стомана. 

 

Метални стълби - гранит 6

 

Стълбището има стъклена балюстрада, служеща за умело съчетание с останалата част от интериора. В югоизточния край на таванската библиотека пък се намира врата, водеща към покрива, който е направен така, че да осигурява цялостна термична защита на къщата.

 

Металните стълби могат да бъдат завършващият щрих за всяка модерна сграда. Поръчайте си ги за вашия дом и се убедете сами в тяхната функционалност и естетически качества!

Остави коментар