Тайните на металните стъпала

Оставен от admin 18/08/2017 0 Коментар/и
Метални стъпала 1
Стъпала метални - Купете от нас

Какво трябва да знаете за металните стъпала

 

Металните стъпала могат да намерят приложение както за метални, така и за различни други видове стълбища. Тези стъпала са идеални за стълбищни конструкции поради няколко основни причини. На първо място заради техни изключително важни характеристики като здравина, стабилност и издръжливост на натоварвания. В допълнение, металните стъпала са устойчиви и запазват отличното си състояние за дълъг период от време. Но това не е всичко. Металните стъпала имат още редица преимущества, които ги правят предпочитан избор както за бита, така и за индустриалната сфера. В следващите редове ще разгледаме поотделно въпросните преимущества, за да се убедите, че металните стъпала наистина биха били от голяма полза и за вашата стълбищна конструкция.

 

Кои са предимствата на металните стъпала?

 

Както вече казахме, металните стъпала имат широко приложение в различни области – бита, индустрията, строителството, развлекателната сфера и т.н. Всяко едно от техните свойства ги доближава до нуждите и предпочитанията на точно определена група потребители. От сигурност за малките деца и най-възрастните до по-голямо удобство и комфорт за работниците или пренасящите по тях разнообразни товари. Нека сега да дефинираме точно какви са предимствата при използването на металните стъпала:

 

- сигурност – металните стъпала са изключително здрави и стабилни. Те не само издържат на значителни натоварвания, но и представляват ефикасна преграда срещу множество нежелани инциденти. Пример за такива инциденти са подхлъзванията и паданията, водещи понякога до доста тежки травми. Е, металните стъпала редуцират до минимум риска от подобни сценарии. Поради тази причина те са силно препоръчвани за строителни площадки, места с интензивно движение и такива, по които минават малки деца или възрастни хора.

 

- дълготрайност – още едно от предимствата на металните стъпала, правещи ги толкова желани и предпочитани в днешно време. Предполагаме добре знаете какви проблеми носят част от другите материали като дървото например. Въздействие на външни фактори, напуквания и наранявания, както и дейност на различни вредители (дървояди, гризачи и т.н.). При металните стъпала всички тези неприятности до голяма степен отпадат. Металните стъпала не се влияят от елементи на околната среда като температура или влага, трудно се чупят или повреждат и със сигурност не са подходяща плячка за типичните гадинки, които понякога се заселват в домовете или сградите. Можем да кажем, че металните стъпала са начин да доставите на своята стълбищна конструкция повече стабилност, надеждност и устойчивост във времето.

 

- безпроблемен монтаж – благодарение на металните стъпала ще забравите за продължителните ремонтни дейности, костващи ви значително време и средства. В повечето случаи металните стъпала се монтират изключително лесно, което ще ви позволи да приключите този процес по най-бързия начин и да се върнете обратно към нормалното си ежедневие. Разбира се, паралелно с това идва и още едно предимство на металните стъпала, а именно сравнително ниските разходи за монтажни дейности. Все пак по-краткият процес на инсталация означава и по-малко плащания към съответната фирма или работници, нали така?  

 

- лесна поддръжка – не само монтажът на металните стъпала протича гладко и без особени премеждия. Тяхната регулярна поддръжка също е сравнително лесна. Независимо дали става въпрос за вътрешни или външни метални стъпала, едва ли ще ви се наложи да практикувате дейности като боядисване и лакиране. Ако няма наличие на сериозни замърсявания по вътрешните метални стъпала, вероятно една обикновена кърпа за бърсане ще ви бъде напълно достатъчна, за да реализирате успешно процеса по тяхното изчистване. От друга страна, в повечето случаи външните метални стъпала се изчистват идеално с помощта на водоструйка, която премахва всички натрупани по повърхността мръсотии.

 

- естетика – металните стъпала притежават елегантен и изключително приятен за окото външен вид. В този смисъл те са доста подходящи за домове с модерен стил и атмосфера. Освен това при изработването на стъпалата металът може да бъде комбиниран с други материали като стъклото например. Така ще се получи един наистина красив завършек на съответната стълбищна конструкция.

 

- богат избор – а най-хубавото от всичко е, че на пазара има много богат избор на метални стъпала. Те се предлагат в разнообразни видове, форми и дизайни с цел удовлетворяване нуждите на потребителите в максимална степен. Независимо дали става въпрос за стълбищна конструкция от най-прост тип или по-специална такава, със сигурност ще намерите подходящите метални стъпала за нея.

 

Какви метали се използват за стъпалата

Метални стъпала 2
Стъпала метални - Правилния избор!

 

Ако става въпрос като цяло за метали, които е възможно да се използват за направата на стъпала, то вариантите са наистина много. Тези варианти включват както употребата на разнообразни видове метали за стъпалата, така и реализирането на комбинации между тях. Трябва да отбележим обаче, че има три метала със значително широко приложение по отношение изработването на стъпала. И това са алуминият, обикновената стомана и неръждаемата стомана. В следващите редове ще разгледаме отличителните характеристики на всеки от тези метали и начина, по който те влияят на свойствата на стъпалата.

 

- алуминий – алуминият е предпочитан избор за случаите, в които е необходим лек и същевременно устойчив на корозия материал. Важно негово свойство е, че при направата на стъпалата може да се комбинира с други метали според нуждите и предпочитанията на потребителя. Ако например искате леки метални стъпала, които все пак притежават и необходимата здравина и стабилност, то една комбинация между алуминий и стомана ще ви свърши чудесна работа.

 

- обикновена стомана – друга популярна опция, когато става въпрос за метални стъпала. Обикновената стомана се използва най-вече за индустриални зони, в които здравината и сигурността на стълбищната конструкция са от първостепенно значение. В някои случаи тя може да бъде горещо поцинкована, за да се избегне ръждясване.

 

- неръждаема стомана – и не на последно място, неръждаемата стомана също намира своето приложение при изработката на метални стъпала за индустрията. Сред основните предимства на тази суровина се считат фактите, че е устойчива на корозия и спада сред най-хигиеничните материали. Последното играе огромна роля за нейното широко използване за метални стъпала в хранителната промишленост. В допълнение може да се каже, че неръждаемата стомана има доста естетичен и приятен за окото външен вид, което я прави предпочитана и за рекламните и развлекателни проекти. 

 

Защо нашите метални стъпала?

 

На сайта ни metalen.bg можете да откриете редица видове и модели метални стъпала, които са подходящи за разнообразни стълбищни конструкции. Нашите метални стъпала са съобразени с натовареността на конструкциите при използване и гарантират най-висока степен на сигурност и безопасност. Освен това те притежават допълнителен ръб против хлъзгане в съответствие с DIN 24537. Моделите ни метални стъпала напълно отговарят на нуждите и предпочитанията на клиента и със сигурност ще задоволят всеки вкус. Разгледайте пълния каталог и си изберете висококачествени метални стъпала за своите стълбищни конструкции!

 

Какво трябва да знаете за металните стъпала

Кои са предимствата на металните стъпала

Какви метали се използват за стъпалата

Защо нашите метални стъпала

Остави коментар