Италиански стил и желязо

Оставен от admin 27/04/2017 0 Коментар/и

Желязо - метални стълби

 

Елегантно желязно стълбище свързва двата етажа на тази къща в Милано, дело на Роберто Мургия и Валентина Равара. Двамата архитекти реставрират стария имот и го превръщат в китно съвременно жилище. На първия етаж е разположена всекидневна на открито, докато горе се намира спалнята.

 

Желязното стълбище минава покрай една от стените на къщата. То включва зигзагообразна рамка и тръбовидна балюстрада. Направено е така, че да улеснява погледа върху целия имот. Според Роберто Мургия още едно полезно предназначение на този тип стълбище е, че пропуска светлината и по този начин прави атмосферата вътре една идея по-свежа и приятна.

 

Имотът обаче крие и други любопитни интериорни тайни. Циментовите плочки, съставляващи пода на всекидневната, са направени на ръка. Те са оцветени в синьо-бели нюанси, като всяка една от тях се различава леко от другите. Това прави цялостната картина доста пъстра и колоритна.

 

Желязо - метални стълби

 

Изненадите продължават и на втория етаж. Там подът е направен от дървени дъски и след това боядисан в бяло, за да се съчетава перфектно със стените и обзавеждането. А самото обзавеждане заема изключително малко пространство. Поставени са само най-нужните неща за една спалня – легло, няколко стола (по дизайн на Гаетано Песче). И, разбира се, две големи картини, които изцяло се вписват в елегантния и изпипан стил на къщата.

 

Желязо - метални стълби

 

Обиколката ни завършва с банята, която подобно на останалите помещения е направена с много вкус. Нейните стени са изградени от същите циментови плочки, използвани и за всекидневната. Във формата на изящни шестоъгълници и със своите елегантни синьо-бели нюанси, те правят гледката повече от невероятна. Можем дори да кажем, че банята е финалният щрих, който затвърждава представата за този уникален имот като едно съвременно произведение на изкуството.

 

Не само желязото, но и другите метали се вписват по най-добрия начин в интериорния дизайн. Ако искате да се убедите в това, поръчайте си метални стълби за вашия дом и ще останете много приятно изненадани от крайния резултат.  

Остави коментар