Изграждане на метално стълбище – какво трябва да знаете

Оставен от admin 02/05/2017 0 Коментар/и

Метални стълби - важни неща

 

Металните стълби са подходящи както за офиса или бизнес сградата, така и за вашия дом. Те са най-стабилни и устойчиви и не изискват някаква специална поддръжка. Освен това могат да бъдат направени в най-различни стилове и цветове, което гарантира успешното им вписване в обстановката. Има обаче няколко неща, на които трябва да обърнете внимание в процеса на избор на точния модел за вас. Нека да видим кои са те:

 

  1. Прави, вити или спираловидни – най-използваният начин за свързване на два етажа е чрез право стълбище. То е много удобно и лесно за обитателите на сградата и поради тази причина намира толкова широко приложение. При липса на достатъчно място за изграждането му обаче, може да се наложи да прибегнете до вити или спираловидни стълбища. Те често са по-красиви и стилни, но в същото време създават някои трудности. Ако например ви се наложи да пренасяте тежки предмети по тях, вероятно ще се измъчите доста.
  2. Точния размер – преди да се свържете със съответната фирма и да правите каквато и да било поръчка, трябва да знаете точно какъв размер стълбище ви трябва. Затова измерете внимателно разстоянието между нивата на подовете на двата етажа. Когато сте сигурни, че сте го определили коректно, можете да преминете към следващата стъпка.
  3. Подходящия дизайн – много хора виждат някъде стълбище, чийто дизайн им харесва, и решават да си поръчат точно същото. За съжаление това невинаги е възможно. В много случаи стълбището е персонализирано за съответния имот и създадено от специално нает за целта архитект. Какво можете да направите тогава? Ами да се свържете с избраната от вас фирма и да поискате помощ от професионалистите, които ще създадат подходящия дизайн и за вашия дом.
  4. Осветление – разположението на стълбището също е от голямо значение. Не е добър вариант то да е отдалечено от прозорците и другите източници на светлина. Разбира се, този проблем може да бъде разрешен чрез изкуствено осветление. Важното е вашето новото стълбище да се вижда добре и да придава по-свеж и приятен вид на къщата.

Остави коментар