Как да почистваме външните и вътрешните стълбища

Оставен от admin 28/04/2017 0 Коментар/и

Метални стълби - почистване

 

Днес ще ви разкажем малко повече за това как да запазите вашите стълбища в добро състояние. Независимо дали са вътрешни или външни, за дома или за офиса, стълбищата трябва да се почистват и поддържат редовно. Разбира се, колко време и усилия ще ви коства това, зависи  и от материала, от който те са направени.

 

  1. Вътрешно стълбище от дърво – дървеният материал придава уют и комфорт на дома, но за сметка на това изисква повече грижи. Какво трябва да направите? Първо, изметете или минете с прахосмукачка, за да бъдат премахнати всички мръсотии. Когато сте готови, вземете подходящ почистващ препарат. Нанесете върху влажна кърпа и с нея изтъркайте внимателно всяка една стълба. Веднага след това забършете и със суха кърпа, за да избегнете поемане на влага от дървото.
  2. Вътрешни метални стълби – металът е доста по-лесен за чистене и поддръжка. Една обикновена кърпа за бърсане ще ви помогне да премахнете праха и нечистотиите. В случай че забележите оставени кални стъпки по стълбите, използвайте и малко почистващ препарат. Този препарат обаче трябва да не е много силен, тъй като в противен случай може да повреди повърхността.
  3. Външно дървено стълбище – излагането на различни метеорологични условия има неблагоприятен ефект върху дървото. Затова е препоръчително по-честото почистване и поддръжка на този тип стълбища. Започнете с измитане, след което използвайте водоструйка за отстраняване на натрупаните мръсотии и отломки. С помощта на четка и препарат изтъркайте добре стълбите. Изплакнете още веднъж с водоструйката и оставете да изсъхне. Накрая използвайте водоустойчив уплътнител, за да запазите здравината и доброто състояние на дървения материал.
  4. Външни метални стълби – те са доста устойчиви и не изискват някаква особена поддръжка. Ако имате такива, ви трябва само една водоструйка, която ще ви помогне да премахнете мръсотията. Нищо повече не се изисква от вас да правите. Изключително бързо и лесно, нали?

Остави коментар