Кино и планетариум – перфектната комбинация

Оставен от optymistica 22/12/2016 0 Коментар/и

Ламарина кортен в сграда

 

В холандския град Гронинген, архитектурното студио „Архивю“ е сътворило една футуристична сграда, отличаваща се на фона на стария град. става въпрос за една спираловидна структура, която представлява планетариум, наподобяващ кино. Феноменалната структура е сравнявана с шапка и НЛО. Изработена е от стомана и ламарина „кортен“ и изглежда повече от поразително.

 

Ламарина кортен в дизайна

 

Модерната кино зала, позната като „Infoversum“ е плод на въображението на Едуин Валентин, професор в астрономическия факултет на университета „Гронинген“. Ученият е имал задачата, да разработи пространство, което ще направи науката по-достъпна за обществото.

Идеята на професора е включвала кино, където посетителите да имат възможност да видят вселената в няколко измерения, чрез 3D прожекции.

 

Ламарина кортен в интериора

 

Архитектът Джак ван дер Пален е бил поканен да даде идеята за физическата форма, проектирайки огромна бяла сфера, в центъра на спираловидната стомана и ламарина „кортен“.

Точно 83 панела от стомана „кортен“ в оранжев оттенък са били използвани, за да се изработи външната спираловидна облицовка на сградата. Тя е в абсолютен контраст с бяла централна сфера на планетариума и въпреки това създава неповторимо излъчване на конструкция от бъдещето.

Потребители, които търсят това се интересуват и от решетки за канали.

Остави коментар