Решетъчни скари

Решетъчни скари

За решетъчните скари


Решетъчни скари 1

Решетъчни скари - купете от нас
Решетъчните скари представляват строителни елементи, съставени от носещи и напречни пръти. Техните товароносещи компоненти са носещите пръти, които се правят със стомана със съответно напречно сечение. За какво се използват решетъчните скари? Те имат много широко приложение в индустриалното строителство. Традиционно решетъчните скари са предназначени за носещо покритие на платформи, проходи, стълбища и т.н. Освен това обаче могат да бъдат полезни и по отношение на покриването на шахти, канали и други отвори. Високата технологичност и лесният монтаж на решетъчните скари ги правят предпочитан строителен елемент в редица сфери. В това число металургията, електроцентралите, химическата и хранителната промишлености и др. Най-често използваният материал за направата на решетъчни скари е горещо или студено валцувана нелегирана стомана. Сред останалите използвани суровини са неръждаемите метали и алуминият.

Видове решетъчни скари


Решетъчните скари се разделят на три основни вида – пресовани, контактно-заварени и перфорирани. Всяка от тези групи има своето важно приложение и роля в индустриалното строителство. Сега обаче ще разгледаме поотделно всеки вид решетъчни скари, за да изведем основните характеристики и спецификации, предимства и приложения. Нека да започнем поред:


Пресовани решетъчни скари


Пресованите решетъчни скари са направени от стоманени носещи и напречни пръти, които образуват помежду си изключително здрава мрежа. Тяхната товароносимост се определя от сечението на носещите шини и разстоянието между гредите (подпорите). Колкото по-големи са това разстояние, както и предвидената товароносимост, толкова по-широка и дебела трябва да е носещата шина. Основните предимства на пресованите решетъчни скари, които ги правят предпочитан елемент в строителството, са тяхната стабилност и ниският разход на материал. За производството им се използват основно стомана и алуминий. Като трябва да отбележим, че решетъчните скари, направени от алуминий, имат широко приложение в областта на архитектурата. Те се използват като елементи за направата на декоративни стени или окачени тавани. В случаи на тежки атмосферни условия, когато има нужда да се повиши безопасността при движение, влизат в употреба пресованите решетъчни скари с противохлъзгащо изпълнение. Този тип структури служат за покритие на платформи и пешеходни проходи. Пресованите решетъчни скари също така намират приложение като елементи на вътрешни стени, парапети и огради. Външните им характеристики ги правят една много добра и предпочитана опция в модерната архитектура.


Контактно – заварени решетъчни скари 


Решетъчни скари 2
Решетъчни скари - най-доброто от нас

Продължаваме със следващия вид решетъчни скари, които са контактно – заварените. Тази група структури са изработени от успоредно подредени носещи шини, свързани чрез електро-съпротивително заваряване с усукана метална тел. Благодарение на въпросната метална тел контактно – заварените решетъчни скари остават изключително стабилни при усукване. Подобно на пресованите такива, и при тях товароносимостта се определя от сечението (широчина и дебелина) и разстоянието между подпорите. Здравината и стабилността на контактно – заварените решетъчни скари позволява тяхното използване в най-тежките индустриални условия. Такива могат да бъдат например наличието на химическо замърсяване или пък подови вибрации. 


Перфорирани решетъчни скари


Перфорираните решетъчни скари са още едно практично решение в съвременното строителство. Производственият процес на тази група структури е доста интересен. За да се получи необходимата форма, стоманеният лист се перфорира и след това огъва. По принцип отделните модели перфорирани решетъчни скари се различават главно по своя горен слой перфорация. Основни техни предимства са добрият дренаж при валежи и противохлъзгащите качества. Освен това перфорираните решетъчни скари се монтират изключително бързо и лесно. Приложенията им включват множество и различни сфери. Като се започне от полагането на пътеки в мини или капаци на шахти и се стигне до пасарелките в предприятията за преработване на отпадъчни води.Решетъчни скари – основни предимства 


Решетъчни скари 3
Решетъчни скари - доверете се на нас

И така, дотук разгледахме трите основни вида решетъчни скари, използващи се в съвременното индустриално строителство и архитектура – пресованите, контактно-заварените и перфорираните. Сега е време и да изведем главните предимства на решетъчните скари като продуктова категория. А те са доста, особено в сравнение с рифеловата ламарина, доскоро широко разпространена в нашата страна за подобни цели. Ето предимствата на решетъчните скари, които можем да посочим с голяма увереност:


1. Безпроблемен монтаж – както вече споменахме при разглеждането на отделните видове решетъчни скари, техният монтаж е сравнително лесен и бърз. В този смисъл той може да се извърши дори от непрофесионалисти, които имат определени познания и умения в областта на строителството. Не са необходими абсолютно никакви заварки към носещата конструкция. А в случай, че в бъдеще се появи необходимост от демонтаж на решетъчните скари, можете да бъдете напълно спокойни. Той се извършва точно толкова бързо и гладко, колкото и монтажа.


2. Достъпни цени – разбира се, цената на използваните материали в строителството също е от голямо значение. Е, решетъчните скари се отличават с предимство и в този аспект. За постигането на еднаква товароносимост са необходими по-леки и съответно по-евтини решетъчни скари в сравнение с рифеловата ламарина. Така че освен ефективността, която носят, решетъчните скари ще ви спестят и известни разходи.


3. Повече сигурност – благодарение на своите отвори решетъчните скари не задържат елементи като сняг, лед, мазнини и т.н. В този смисъл до голяма степен те ограничават риска от неприятни подхлъзвания и наранявания. При разглеждането на отделните видове решетъчни скари вече споменахме и за допълнителните противохлъзгащи качества, повишаващи сигурността при движение.


4. Гъвкавост – и не на последно място, решетъчните скари са изключително гъвкави по отношение на своето приложение. В зависимост от изискванията и предпочитанията на клиента, те могат да бъдат произведени с различни размери, дебелини и мрежи. Също така предваритено се определя необходимата товароносимост, на която трябва да отговарят. На пазара се предлагат и закрепващи елементи за решетъчните скари към всички стандартни профили на носещи конструкции.Приложения на решетъчните скари


Решетъчни скари 4
Решетъчни скари - каталог

Вече споменахме в началото на материала, че решетъчните скари имат широко приложение в индустриалното строителство. Те се използват най-вече в металургичната индустрия, електроцентралите, химическата и хранителната промишлености. Особено полезно тяхно свойство е, че са абсолютно приложими и в тежки индустриални условия като химическо замърсяване или подови вибрации. Решетъчните скари обаче са използвани и за редица други неща. Те служат като елементи за вътрешни стени, парапети, огради, капаци на шахти и т.н. В зависимост от вашите цели и необходимости, можете да си изберете най-подходящите за вас видове, модели и дизайни решетъчни скари.


Разгледайте нашия богат асортимент от решетъчни скари, които са винаги налични и на достъпни цени. Ние предлагаме отлично качество, висок професионализъм и индивидуален подход към нуждите на всеки един клиент. 

За решетъчните скари

Видове решетъчни скари

Пресовани решетъчни скари

Контактно – заварени решетъчни скари

Перфорирани решетъчни скари

Решетъчни скари – основни предимства

Приложения на решетъчните скари

Показване:
Подреждане по:

Поцинкована решетъчна скара (гидерос) 1200 х 1000 мм

Поцинкована решетъчна скара (гидерос)1200 х 1000 мм / носеща шина 30 х 2 мм30 х 1200 х 1000 ммПРИЛОЖ..

111.00 лв

Поцинкована решетъчна скара (гидерос) 250x1000

Поцинкована решетъчна скара (гидерос)250 х 1000 мм / носеща шина 30 х 2 мм30 х 250 х 1000 ммПРИЛОЖЕН..

25.20 лв

Поцинкована решетъчна скара (гидерос) 300x1000

Поцинкована решетъчна скара (гидерос)300 х 1000 мм / носеща шина 30 х 2 мм30 х 300 х 1000 ммПРИЛОЖЕН..

27.00 лв

Поцинкована решетъчна скара (гидерос) 400x1000

Поцинкована решетъчна скара (гидерос)400 х 1000 мм / носеща шина 30 х 2 мм30 х 400 х 1000 ммПРИЛОЖЕН..

32.00 лв

Поцинкована решетъчна скара (гидерос) 500x1000

Поцинкована решетъчна скара (гидерос)500 х 1000 мм / носеща шина 30 х 2 мм30 х 500 х 1000 ммПРИЛОЖЕН..

40.00 лв

Поцинкована решетъчна скара (гидерос) 600x1000 мм

Поцинкована решетъчна скара (гидерос)600 х 1000 мм / носеща шина 30 х 2 мм30 х 600 х 1000 ммносеща ш..

46.00 лв

Поцинкована решетъчна скара (гидерос) 700 х 1000 мм

Поцинкована решетъчна скара (гидерос)700 х 1000 мм / носеща шина 30 х 2 мм30 х 700 х 1000 ммносеща ш..

49.00 лв

Поцинкована решетъчна скара (гидерос) 700 х 1000 мм

Поцинкована решетъчна скара (гидерос)800 х 1000 мм / носеща шина 30 х 2 мм30 х 800 х 1000 ммносеща ш..

52.80 лв

Поцинкована решетъчна скара (гидерос) 900 х 1000 мм

Поцинкована решетъчна скара (гидерос)900 х 1000 мм / носеща шина 30 х 2 мм30 х 900 х 1000 ммносеща ш..

60.00 лв

Поцинкована решетъчна скара 1000 х 1000 мм

Поцинкована решетъчна скара (гидерос)1000 х 1000 мм / носеща шина 30 х 2 мм30 х 1000 х 1000 мм..

66.00 лв

Поцинкована решетъчна скара 1100 х 900 мм

Поцинкована решетъчна скара1100 х 900 мм / носеща шина 30 х 2 мм30 х 1100 х 900 ммносеща шина = 1100..

70.00 лв 50.00 лв

Решетъчни скари по поръчка

Горещо-поцинковани решетъчни скари по заявкаНосеща шина 30х2Цената е на квадратен метър за скари по-..

90.00 лв

Скара за стелажи

Решетки за стелажи с размери по заявкаЧерни от 38 лв/м2 (товароносимост до 800кг/м2 полезен товар)По..

50.00 лв

Скари с висока товароносимост

Скарите с висока товароносимост (ВТ)  могат да бъдат видени в складове за зърно, логистични баз..

0.00 лв

Цели скари

Целите скари се изработват от две еднакви шини, които се пресоват една в друга благодарение на предв..

0.00 лв