Метални покриви

Оставен от admin 23/12/2015 0 Коментар/и

метални покривиПрез последните години металните покриви станаха изключително популярни. Те са красиви, цветни и добавят стойност на сградата. Една от основните причини за това, е устойчивостта им на различните атмосферни влияния и нуждата от по-малко ремонтни дейности през годините. 


Видове материали, използвани при металните покриви: 
Когато говорим за метални покриви има голямо разнообразие от възможности за избор, като стомана, цинкови сплави, алуминий и мед. Налични са и различни покрития, които осигуряват допълнителни преимущества на конструкциите и същевременно с това внасят цветово разнообразие.


Пластифицираната ламарина  осигурява на дома модерен или класически вид. Предимствата на този материал за покривни конструкции са възможността за избор между най-различни видове цветове и профили, в зависимост от специфичните желания на клиента. Няма рискове от ръжда или промяна на цвета, като предпазва от конденз и е идеален за осигуряване на по-добра шумоизолация.
Анодизираният или боядисан алуминий има висока устойчивост на корозия, което го прави много подходящ за крайбрежните зони, при условие, че има подходящо фабрично покритие. Алуминиевите покриви са вид метални конструкции, които също така отразяват топлината и спомагат за намаляването на разходите за охлаждане през летния сезон.


Медта е материал с висока устойчивост на корозия и е лесен за оформяне на панели в най-различни форми. Медните покриви са широко използвани повече от век и са често срещана гледка по църкви и исторически сгради.
Титан цинкът е подходящ за всякакъв тип покриви, независимо от наклона и формата му. Той е материал, който отговаря изцяло на всички нужди на архитекти и инвеститори. Неговите качества са дълготрайност, гъвкавост, ковкост и естетическа красота. 

 

Предимства на металните покриви.
Покривите от листове поцинкована ламарина са доказали своята надеждност. Документирано е, че издържат повече от четиридесет години. Съвременните покрития в комбинация с технологиите за галванична защита, позволяват новите ламаринени панели да имат дори по-голяма трайност. При анализа на разходи за поддръжка е удостоверено, че комбинирането на по-устойчиви строителни материали с по-ниски разходи за поддръжка, спомага за опазването на околната среда и същевременно с това, е изгодна инвестиция от финансова гледна точка.

 

Друго предимство на металните покриви, е възможността на използвания материал да бъде рециклиран. Същевременно с това инсталацията му е свързана с по-малко строителни отпадъци в сравнение с конвенционалните конструкции. 
Ламаринените покривни системи, снабдени с покрития със силно отразяващи свойства, които са проектирани с необходимата изолация и вентилация, могат да осигурят значителни икономии на разходите за отопление и охлаждане на сградите. 
Металните покриви се явяват идеална основа за монтаж на конструкции на соларни и фотоволтаични панели. Тъй като тези покриви са много дълготрайни, вероятността да се наложи демонтаж на съоръженията за производство на електричество и топла вода от слънцето, за да се осъществи ремонтна дейност, е минимална. Металните панели осигуряват подходящи опции за различни типове монтаж на соларните конструкции.

 

Този вид покриви са неразделна част от системите за събиране на дъждовна вода. Той се явява основен елемент от механизмите за събиране и използване на природната вода в дома, градината и за други непитейни цели. По този начин той спомага за намаляване на сметките за вода. Металните покриви осигуряват много по-чиста вода отколкото всички останали видове такива.  
Инсталацията на този вид покривни конструкции, е много рентабилна. Без значение дали се използват метални керемиди или листове с различни размери, основните материали са готови за употреба. Бързият монтаж спомага, къщата да бъде отворена много по-малко време. Инструментите необходими за този вид дейност са ножици за метал и бормашина. 

 

Реставрация на металните покриви.
Качественият метален покрив предпазва къщата от проникване на вода в нея и увеличава цената ѝ. Адекватната му поддръжка обаче е задължителна, за да се избегне преждевременната му смяна. Признаците, които показват, че е време за реставрация включват: поява на мъх, ръждясали винтове и гайки, както и разхлабени крепежи; гниене на дървена дограма на или в близост до покрива; както неговото, така и ръждясването на водосточните тръби; избледняване на цвета; капчици вода или влага по таваните в къщата.

 

Ако се наблюдават признаци, доказващи нуждата от ремонтни дейности, реставрацията на покрива може да се осъществи в следните четири стъпки:
• Оглед на конструкцията: Металният покрив се проверява за течове. Подменят се липсващи листове или керемиди. Ако има ръждясали крепежи се заменят с нови;
• Почистване: Покривът се почиства посредством професионални машини, които осигуряват необходимият натиск и налягане;
• Третиране срещу ръжда: Ако при огледа се установи ръжда, е задължително нейното третиране, за да се подсигури защитата на дома от навлизане на вода в него;
• Хидроизолационна мембрана: При наличие на течове в къщата, е необходима нейната подмяна.
Металните покриви предлагат дългосрочни предимства за домовете. С тяхна помощ се увеличава безопасността в сградите и се намаляват сметките за комунално битовите нужди. Естетически металният покрив може да допълни много архитектурни стилове – от селската къща до модерният дом.

 

Разгледайте и нашите стъпала за метални конструкции.

Остави коментар