Металните стълби – в крак с модните тенденции /част 2/

Оставен от admin 23/03/2017 0 Коментар/и

Металните стълби с дизайн

 

Тъй като металните стълби предизвикват все по-голям интерес, а интериорните решения са много, ще разгледаме още няколко архитектурни произведения, които затвърждават мнението, че металът е на мода.

Промяна на елемент

 

Метални стълби на две нива

 

Металните стълби имат много вариации, а когато променим само един детайл, ще постигнем съвършено различна визия. Можем да поставим металните кабели хоризонтално, както и да съчетаем отново с дърво. Получаваме елегантен контраст, но линиите създават повече пространство в помещението.

Повече от фокус 

 

Металните стълби на етажи

 

Видяхме стълбища, изградени предимно, за да обусловят интересен фокус в къщата. Друг подход, с който бихте могли да експериментирате е като оставите стълбището почти изцяло да доминира. Поставено в средата на огромно пространство и свързващо етажите, може да се превърне от детайл - в голяма и внушителна фокусна точка.

Панорамна гледка 

 

Тъмните метални стълби

 

Ако залагате на просторен и много отворен интериор, задължително и стълбището трябва да бъде проектирано по същия начин. Свързващият елемент между помещенията придава цялост, прелива между етажите като отворен коридор.

Изчистен дизайн

 

Метални стълби с матови оттенъци

 

Можете да заложите и на чист, свеж и на пръв поглед елементарен стълбищен проект на две нива. Изработен от метал, но в топъл цвят. Простотата на дизайна на тези метални стълби се запазва от прозрачното стъкло, което играе роля на свързващ елемент между опорите на парапета и паралелно с това обезопасява. Ако искате да постигнете контраст, заложете на по-смели цветове, когато боядисвате стените и избирате килим.

Динамичен интериор

 

Високи метални стълби на етажи

 

С помощта на черния цвят, ще постигнете динамичен ефект. Дори да изберете тип „плаващи стълби“ за конструкция, пространството отдолу остава неизползвано, което е необходимо, само, за да се наложи един ефирен и просторен интериор. Можете да трансформирате тази площ в арт зона, където да позиционирате интересни картини и растения, поставени на издигната платформа.

Сами виждате, че вариантите са много, въпрос на смелост, въображение и стил е да изберете вашия проект и да го реализирате. Домът трябва да изразява същността ви по най-добрия начин. 

Остави коментар