Модерната планинска вила

Оставен от optymistica 20/12/2016 0 Коментар/и

Ламарина "кортен" и вила

 

Архитектът Том Кюндих стои зад този невероятен проект на планинска вила, изградена от стомана и ламарина „кортен“ и намираща се в щата Вашингтон, САЩ.

 

Ламарина "кортен" за екстериор

 

Въпросната вила се състои от 4 структури, разположени на скала в живописните планини. Металните конструкции на къщата са разположени около басейн и носят авантюристичния дух в себе си.

 

Ламарина "кортен" и вилата

 

Интериор и ламарина "кортен"

 

Къщата е изградена с идеята да е присособима както за студените зими, така и за летния сезон, а отличителната черта на невероятния дом със сигурност са отворените пространства, перфектни за всеки почитател на природата.

Къщата е наречена от архтиектите „Жребеца“, а фасадата и е покрита с предварително ръждясала стомана и ламарина „кортен“. Докато стилният интериор включва дървен материал, съчетан идеално с екстериора.

Специално изработените конзолни покриви правят идеалните уютни „убежища“, водещи към различни входове на отделените конструкции.

 

Ламарина "кортен" в кухнята

 

Интериорът е с минимален брой мебели и зичистен дизайн. В най-голямата от всички структури са разположени кухнята, трапезарията, всекидневната и каменната камина.

За да се създаде още по-силно усещането за връзка с околната среда са използвани огромните стъкла, благодарение на които се разкрива панорамна гледка към планинските масиви.

 

Хората, които четат тази статия, имат интерес и към решетки за канали.

Остави коментар