5 лесни начина да направите дома си „зелен“ /част 1/

Оставен от admin 28/02/2017 0 Коментар/и

Металните стълби и красивата къща

 

За да пестите енергия и да превърнете дома си в структура, която има минимално влияние върху околната среда, не винаги е задължително да интегрирате скъпи и сложни системи. Напротив, за да бъде къщата ви „по-зелена“ и да притежава устойчив дизайн, то просто трябва да бъдете запознати с всички опции, които имате и да изберете най-разумната.

Всъщност имате редица алтернативи, когато става въпрос за материали и методи, които да подобрят ефективността на къщата ви и нейната функционалност. Като започнем от рециклируемите материали, като метални стълби, стомана, алуминий и стигнем до енергоспестяващите уреди. Дори привидно обикновени хитринки могат да намалят консумацията на ресурси и енергия на дома. Вижте пет съвсем постижими „зелени“ практики, с които може да стартирате следващия си проект за модерен дом:

  1. Не разхищавайте материали

Ако тепърва ви предстои да изграждате къщата, в която планирате да живеете, то преценете предварително точно колко пространство ви е нужно, за да не разхищавате материали и да строите излишни конструкции, които на практика едва ли ще ползвате. Използвайки устойчиви материали и конструкции, като металните стълби или стоманен покрив, практически си осигурявате „зелен“ дом в един наистина дългосрочен план.  По този начин си спестявате парични средства и евентуалните бъдещи разходи на енергия. Така че помислете добре дали ви трябва допълнителна спалня или стаи, които ще се ползват веднъж или два пъти в годината.

  1. Купувайте уреди с висока ефективност

Това е една малка стъпка, но препоръчителна, ако искате да пестите енергия и да имате „зелен“ дом. Съдомиялна, хладилник, пералня и осветителни тела, които са с доказано качество и енергоспестяващ дизайн са една чудесна идея, върху която е добре да се фокусирате. Отоплителните системи с енергоспестяваща функция също са перфектно средство, с което ще намалите сметките си през зимния сезон.

И всъщност подобни уреди са изключително ефикасни и отбелязват видими резултати, когато става въпрос за намаляване разхода на електричество и вода. Така че ви съветваме да инвестирате именно във високоефективни устройства у дома.

Вижте продължението на материала във втора част на „5 лесни начина да направите дома си „зелен“.

 

 

Остави коментар