Президентски визити, природни бедствия и влиятелни собственици – една къща с богата история

Оставен от admin 15/05/2017 0 Коментар/и

Метални стълби - история

 

„Ако стените можеха да говорят...“ – често сте чували този израз, нали? Е, той напълно важи за имота, който ще разгледаме днес. Къщата Даулинг – Стийгъл (наричана така по имената на бившите си собственици) е построена в началото на миналия век. Тя се намира в американското градче Озарк, щата Мисури. Първоначално е принадлежала на Г. П. Даулинг, местен търговец и предприемач. През 30-те години обаче собствеността й преминава в ръцете на влиятелния конгресмен Хенри Стийгъл. По това време имотът е посетен и от тогавашният президент Франклин Рузвелт. От 1992 година насам притежатели на къщата са бизнесмените Клейтън Дейвис и Хойт Ърли, които спомагат доста за изграждане на нейния съвременен облик.

 

Отвън може да се види огромна веранда с четири високи колони. На покрива се издигат няколко комина, направени от червени тухли (в къщата има цели осем камини).

 

Метални стълби - история 2

 

Влизайки вътре, човек попада в елегантен салон, отличаващ се с огромен полилей с 29 лампи и множество кристали. Подът е дървен и спомага още повече за придаване чувство на уют и комфорт.

 

Метални стълби - история 3

 

Следва трапезария с маса, която е била спасена от пожар и впоследствие реставрирана. В съседство пък се намира спалня, декорирана в изискани цветове и с богато украсен италиански полилей.

 

В един от вътрешните салони е поставено пиано, датиращо от 1878 година. Това се дължи на факта, че собственикът Клейтън Дейвис е добър музикант и обича да се упражнява. Освен пианото, в къщата има два органа и редица други музикални инструменти.

 

Метални стълби - история 4

 

Невероятни метални стълби отвеждат до втория етаж. Там са разположени четири спални. Най-голямата от тях отново е с ослепителен полилей и колоритно украсено легло. Истинският шедьовър обаче е банята, обзаведена с антична тоалетна, която е достойна за кралските дворове.

 

Метални стълби - история 5

 

Тази уникална къща в Озарк е преживяла множество бедствия, сред които пожари и урагани. Благодарение на своите грижовни собственици обаче, тя е успяла да се запази повече от век, за да достигне днешния си блестящ и спиращ дъха вид. 

Потребители, които търсят това се интересуват и от контактно-заварени скари.

Остави коментар