Сенчестата къща от Индия

Оставен от admin 19/05/2017 0 Коментар/и

Метални стълби - Индия

 

Днес се отправяме към още едно творение на изкуството, този път базирано в югозападната индийската провинция Махаращра. Къщата се намира в близост до малкото градче Алибаг, на голямо разстояние от шумния и претъпкан местен център Мумбай. Построена е на изолирано място, точно до предпланинските хълмове. Наоколо се виждат само сухи полета, сенчести планини и две самотни дървета.

 

Метални стълби - Индия 2

 

Високите температури и жаркото слънце, което изгрява през деня, карат човек да иска да се скрие на някое прохладно, тъмно и усамотено място. Това е и основната цел на тази сграда. Намира се точно между двете дървета, чиито корони успешно пазят сянка през целия ден.

 

Метални стълби - Индия 3

 

Интересното е, че има вътрешен двор, който е разположен в центъра на къщата и заобиколен от нейните стаи. Самите стаи включват три спални, две всекидневни и няколко други помещения с различни функции. Може да се види също открит басейн за гмуркане, пълен с кристално синя вода. Звукът от нейното непрекъснато бликане е много приятен и отпускащ.

 

Метални стълби - Индия 4

 

Във вътрешния двор е засадена тропическа акция, чието израстване ще осигури допълнителна сянка за къщата. Освен това нейният свеж аромат и падащи бели цветчета ще направят мястото да изглежда наистина райско.

 

Метални стълби - Индия 5

 

Елегантни метални стълби с дървени парапети водят от двора към втория етаж. Качвайки се на по-голяма височина, човек забелязва, че всеки елемент от къщата е направен така, че да възпрепятства светлината. Архитектурата е наистина впечатляваща, с креативни форми и невероятни дизайни. Стените са боядисани в кафеви нюанси. Атмосферата е притъмнена, спокойна и дори леко романтична. 

 

Метални стълби - Индия 6

 

Основните материали, използвани за строежа и обзавеждането на имота, са стомана, бетон и дърво. Техните уникални комбинации създават една смес от сенки и интригуваща тайнственост. Пространствените текстури и мистериозни звуци правят обстановката още по-завладяваща. Безспорно тази къща е най-подходящото място за човек, който иска да се отдалечи от шума и напрежението, да прекара известно време в уединение и да получи нужното му презареждане и вдъхновение за бъдещето.

Остави коментар