Стъклената триъгълна къща от Вермонт

Оставен от admin 19/05/2017 0 Коментар/и

Метални стълби - триъгълник

 

Градчето Стоув в северозападния американски щат Вермонт също има какво да покаже на любителите на изящната архитектура. В единия му край се намира т.нар. „Стъклена триъгълна къща“. Тази къща е построена от несъществуваща вече благотворителна фондация, чийто символ включва триъгълно сърце. Структурата е направена така, че да разделя имота на три крила, създавайки форма, подобна на триъгълник. А големият шедьовър е панорамата, от която могат да се видят перфектно хълмистите възвишения, заобикалящи околността.

 

Метални стълби - триъгълник 2

 

В първото ниво се намира стая за отдих, като към нея е прибавена просторна веранда. Метални стълби свързват тази зона с останалата част на къщата.

 

Метални стълби - триъгълник 3

 

Имотът има гараж, разположен в южното крило. Вървейки към вътрешноста на къщата, човек стига до модерна игрална зала, в която може да се освободи от напрежението и да поиграе билярд или тенис на маса. Към помещенията зза отдих спада и сауната, също направена в това крило.

 

Метални стълби - триъгълник 4

 

Основната част започва с кухня и трапезария. Врата от трапезарията отвежда към дълъг салон, който се насочва към северизточния край и завършва на прага на голямата спалня.

 

Метални стълби - триъгълник 5

 

Благодарение на богатото остъкляване, всички зони от сградата получават достатъчно количество естествена светлина. Подовите плочки са направени от гранитогрес, а вратите навсякъде са плъзгащи се. Това улеснява значително движението в къщата на възрастни хора или малки деца.

 

В контраст с черните подове в повечето помещения, таваните са боядисани в светли тонове. Основната идея тук отново е да се постигне добро отразяване на естествената светлина. Стените пък са целите в бяло, улеснявайки още повече този процес.

 

Метални стълби - триъгълник 6

 

Повърхностите от светло дърво са допълнителна крачка към правене на стаите по-светли и приятни. Гледката става наистина красива вечерта, когато всички лампи вътре са включени. В такива случаи къщата изглежда като една магическа сграда, разположена насред мрачната пустош и пазена от високите дървета и могъщите хълмове наоколо. Картина, която определено трябва да се види на живо...

Остави коментар