Топ 10 зелени технологии за дома ви /част 1/

Оставен от admin 13/12/2016 0 Коментар/и

Всички знаем, че трябва да предприемем мерки, за да ограничим използваната енергия у дома. Електричеството, отоплението, водата са основната част от енергията, която всеки употребява. Повечето хора, обаче често губят представа за огромните количества, които използват несъобразително.

Превръщането на къщата в дом, който има минимално влияние върху околната среда изисква не само използване на рециклируеми материали, като метални стълби и стоманени панели, но намаляването на разхода на енергия в домакинската работа.

За щастие, в днешно време има разнообразни опции, които да редуцират изразходването на енергия в дома ни. Ако и вие искате да превърнете разумното използване на енергия в нормална част от ежедневието си, то ние ви представяме най-популярните и ефективни зелени идеи, които да интегрирате в забързания си начин на живот. Те ще ви гарантират екосъобразност, здравословна атмосфера и устойчив дом и ние ви препоръчваме да се замислите за една подобна инвестиция в устойвото ни бъдеще:

  • Нагревател за вода – когато става дума за вода, голяма част от енергията, която изразходваме е именно за да затопляме водата. Слънчевите водонагряващи системи, обаче са идеален начин да редуцирате енергията и да затопляте само толкова количество вода, колкото използвате.

 

Метални стълби и технологии

 

Метални стълби и покриви

 

  • Зелена енергия – вятърен генератор на покрива съвсем е подходящ не само за комерсиалните сгради. Вече много компании могат да инсталират вятърен генератор на покрива на всеки дом, който ще е в състояние да генерира половината от енергията, която е нужна на едно домакинство.

 

Метални стълби и зелени покриви

 

  • Зелен под – не само металните стълби могат да бъдат еко елемент в интериора ви. Подовата настилка също може да бъде от възобновяем природен ресурс, в случая – бамбук. Освен че е екосъобразен, бамбукът е устойчив на влага и изключително здрав.

 

Под и метални стълби

 

  • Бетонен под – също добра идея, ако искате да бъдете екосъобразно домакинство. Бетонните подови настилки изглеждат стилно, издръжливи са и са абсолютно „зелени”.

 

Метални стълби и бетонен под

 

Още за модерните иновативни решения за дома може да прочетете в следващия ни материал.

Остави коментар