Топ 10 зелени технологии за дома ви /част 2/

Оставен от admin 15/12/2016 0 Коментар/и

В тази статия ще ви представим още от зелените технологии, които навлизат в дома ни все повече, за да го превърнат в модерния еко дом.

  • Зелени покриви  - несъмнено слънчевите панели са най-популярният начин за редуциране консумацията на енергия. Разходите за инсталирането им са ниски, а инвестицията се възвръща многократно, благодарение на драстичното намаляване на сметките. А ако сте почитатели не само на металните конструкции в дома си, но и на естетичния екстериор, то можете да съчетаете слънчевите панели със зелена градина на покрива на къщата си. Така освен че домът ви ще пази природата, но и ще създава такава.

 

Метални конструкции и зелени покриви

 

Зеленина и метални конструкции

 

  • Устойчиво декориране – още една свежа идея, която може да добавите към декорацията с шишарки, жълъди и цветя в дома е инсталирането на система за събиране на дъждовната вода. По този начин ще можете да събирате остатъчната вода, за да се използва за други нужди, като например поливане на цветята. Така ще можете и да запазвате дъждовната вода, използвайки я ефикасно в домакинството. Още по-чудесно звучи и фактът, че въпросната система може да се изработи от рециклирана пластмаса и да служи като плантатор за цветята в къщата.

 

Вода и метални конструкции

 

  • Умната електроника  - умната електроника се изразява в равносилни на роботи, компютри, които изключват осветлението, когато няма никой у дома. Така ще си спестите голям разход на електричество, който неминуемо ще се отрази в сметките ви за ток.

 

Металните конструкции и електрониката

 

  • Зеленото поливане – ако имате цветна градина в двора, то можете да изградите дъждовен барел. Това ще спести консумацията на вода и ще позволи да спестите воден ресурс за първостепенни нужди. Дъждовният барел е ефективен и евтин вариант за домакинството ви. Няма да е необходимо да създават сложни метални конструкции и да вграждате технологии, просто ви трябва голям барел, който да се постави на най-доброто място в двора ви, за да се пълни с дъждовна вода. 

Потребители, които търсят това се интересуват и от пресовани скари.

 

Поливане и метални конструкции

 

Ако се интересувате от зелените технологии, които ще улеснят ежедневието ви, вижте още иновативни идеи за дома в следващата ни статия.

Остави коментар